4 stjernerRødvin

Barolo, Cascina Cucco, 2001, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
165,00 hos Carlo Merolli

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Venlig og dejlig Barolo i traditionel stil.

Efter at have smagt samme producents to enkeltmarks-Barolo'er (Vigna Cucco, anmeldt her og Vigna Cerrati, anmeldt her) er en sammenligning nærliggende. Hvor de to enkeltmarks-vine først lagres i barriques, derefter i store fade, er nærværende Barolo lagret 24-30 måneder i 25 hl fade.

Vinen er blød og ifølge mine smagsløg enklere og med færre nuancer end de to enkeltmarks-vine. Dejlig og ligesom de to andre også umiddelbart drikbar og fremkommelig. Men smagsmæssigt tænder Vigna Cucco og Vigna Cerrati mig klart mere.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Maj 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.