4 stjernerRødvin

Barolo, Vigna Cucco, Cascina Cucco, 2001, 14% (Piemonte, Italien) L 4.230

Kvalitet-pris: OK
189,00 hos Minvin.com (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Skøn vin med masser af Nebbiolo velsmag. Ganske "sød".

Vinen er smukt dybrød med let brunlig kant. Moden og lidt tilbageholdt duft med muld, tørv og lidt træværksted - lidt kedeligt.

Det er i munden det sker: Fantastisk velsmagende, lækker og rig vin. Smagsmæssigt er vi ovre i blommegenren med kamfer og chokolade, lakrids i eftersmag. Og der er et diskret letbittert dybdeskabende touch.

Flot og vaskeægte Nebbiolo-struktur med mærkbar og skøn garvesyrerygrad.

Jeg stornød denne vin, der både var skøn før maden, som madledsager og - grundet sødmen - også særdeles drikbar efter maden. Tæt på de fem stjerner, men vinen mangler ifølge min smag lidt friskhed; syren fremstår noget underspillet, hvilket er med til - trods garvesyre-attacket - at give vinen en blød og "sød" fremtoning. Men hvor smager den dog godt.

Vinen fik, da den blev forhandlet hos Carlo Merolli til 165 kr., fire mønter (som efter 2012 er afløst af nye kvalitet-pris-symboler).

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

April 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.