3,5 stjernerRødvin

Barbera d'Asti, La Crena, Vietti, 2006, 14,8% (Piemonte, Italien)

315,00 hos Niche Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor, ungdommelig og aktuelt ganske voldsom Barbera, som vil have godt af at ligge nogen tid.

Ungdommelig frugtig duft med et floralt element. Alkoholen, som er på 14,5%, mærkes lidt i næsen.

I munden fremstår vinen frisk, ung og pågående med frisk drue af høj klasse. Samtidig med det friske og transparente er der stor fylde og vægt. Fadlagringen har først og fremmest afrundet og er med til at give oplevelsen af klasse uden at fadet decideret smages.

Der er en stjerne mellem Helles og min vurdering. Hun ligger på 3-4, ender på 3, jeg bevæger mig mellem 4 og 5, ender på 4. Det er den voldsomme ungdommelighed og pågåenhed, der klipper noget af Helles værdsættelse, men hun kan sagtens forestille sig den blive bedre.
De øjeblikke, hvor jeg oplever femstjernet, er det den umiskendelige klasse og store harmoni, der overbeviser - og jeg kan sagtens forestille mig en topoplevelse, når vinen har lagret noget - men da jeg nåede til glas nr. 3, begyndte vinen at være for meget af det gode; den er ikke bare pågående, den kommer grundet den stærkt berusende alkohol også til at virke tung og med mangel på elegance.
Selv om alkoholprocenten givetvis ikke ændrer sig over tid, har jeg før oplevet, at alkoholens indvirkning og bidrag til helhedsoplevelsen kan ændre sig over tid, hvorfor jeg ikke kan udelukke at vinen når helt til tops.

Jeg smagte vinen til en smagning af Vietti's vine for et fire måneder siden, og her brillerede vinen virkelig. Her var der også et smagbart fadpræg, hvilket jeg godt kan lide. Det var der ikke denne gang, hvilket jeg savnede. Så vinen udvikler sig tilsyneladende stærkt for tiden. Det bliver spændende at se, hvor den "ender".

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.