3 stjernerRødvin

Barbaresco, Vigna Montersino, Orlando Abrigo, 2001, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
239,75 (75,00 v. 12 fl.) hos Vintjeneren.dk (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Farven er for Nebbiolo ganske mørk, sådan gennemsnitlig rødvinsfarve. Duft af muld, vilde bær og lidt læder.

Smag af skovbær og jordbær, efter min smag for sødt. Vinen smager desuden markant af nye barriques: Vaniljet og med markant fadsødme. Smagen har god fylde, dybde og substans, men bærsmagen har for en dels vedkommende et lidt saftet præg; det ville måske være lidt voldsomt at kalde det saftevandsagtigt, men det er alligevel et stænk i den retning.

Den karakteristiske garvesyre er mild og moden. Glimrende friskhed.

Vinens objektive kvaliteter er klart til fire stjerner: Vinen er på egne betingelser meget vellavet. Men min personlige smag er, at den smager alt for meget af fad. Så jeg ender på tre stjerner.
Det er dog tænkeligt, at fadsmagen hen ad vejen dæmper sig, og at vinen smagt på et senere tidspunkt kunne opnå en højere vurdering.

Forudsætninger for anmeldelser af Nebbiolo vine: Læs her.

December 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.