3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Amarone della Valpolicella, Case Vecie, Brigaldara, 2001, 16% (Veneto, Italien)

207,16 (medlemmer), 300,47 (ikke-medlemmer), 189,60 (medlemmer) v. 6 fl., 275,00 (ikke-medlemmer) v. 6 fl. hos NordicWineClub (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor, koncentreret og cremet enkeltmarks-Amarone fremstillet af de traditionelle Corvina, Rondinella, Molinara og så de i denne sammenhæng lidt usædvanlige Sangiovese Grosso og Cabernet. Vinen lagres 12-18 måneder på barriques, nye eller max et år gamle, derefter i 25 hl fade i 2 år.

Duften er meget cremet med bl.a. blommer og lidt tjære. Smagen er mørk, cremet, dyb og lang. Chokolade bliver tydelig hen ad vejen. Der er en del sødme og et strejf bitterhed.

Jeg siger fire stjerner, nyder vinen meget, men den er en tand for glat, slikagtig og poleret til min smag. Det kan dog sagtens tænkes at den vil blive mere karakterfuld og dyb ved yderligere lagring.
Helle siger tre stjerner; vinen er simpelthen alt for koncentreret til hende. Og det er en voldsom sag på hele 16% alkohol.

Vi foretrak samme producents Amarone uden navn, også 2001, som vi drak for nogle uger siden. Den er dog udsolgt (og er derfor ikke anmeldt).

Gennemsnittet af vores forskellige vurderinger af vinens pris hedder 235 kr.

Læs her hvorfor der ikke er foretaget vurdering af kvalitet-pris-forhold.

December 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.