SuperBest smagning i Græsted

Vinsmagning kan være mange ting. Som entusiastiske nydere af bestemte typer vin og med fokus på høj kvalitet, har vi det med at opsøge mere specialiserede messer o.lign.

Verner Lykke Larsen

Men da vores lokale SuperBest i Græsted inviterede til italiensk vinsmagning inkluderende tre antipasti, meldte vi os. Det tydede nemlig på et fokuseret engagement, at man havde fået Verner Lykke Larsen, som også underviser i italiensk madlavning, til at forestå smagningen. Og det viste sig da også, at manden vidste hvad han snakkede om og havde et engageret forhold til det. Folkeligt, jordnært og med tør og rutineret humor guidede han på underholdende og kompetent vis landsbyens beboere gennem en præsentation af otte italienske vine.

Vinene

Når det kommer til selve vinene, så var tilrettelæggelsen også "folkelig": Vinene befandt sig i 33 - 100 kr.'s lejet. Den indledende Bianco di Custoza (som vi tidligere har anmeldt her) gjorde sig glimrende sammen med en Insalata di Mare, hvor Verner Lykke Larsen selv havde stået for tilberedningen af blæksprutterne for at konsistensen skulle være helt rigtig.
Salice Salentino Riserva'en Rione del Dogi 2001, overraskede positivt. Aftenens tilbudspris var 3 for 100 - for en riserva (!). Vinen med solmoden sødme og krydderi, lidt blomme, vanilje og kanel og med god balance var en god oplevelse.

Publikum ved bord

Lidt trist var det at afslutte med store ord om Amarone (som type) og så smage en Amarone (Palazzo dei Signori 2002), der ifølge vores smagsløg intet havde at gøre med "rigtig Amarone". Vinen solgtes i dagens anledning til 79,95, som ganske enkelt ikke rækker til noget der skal smage af Amarone. (Læs mere om dette emne her.)
Her må vi dog nok træde et skridt tilbage, for der var mange værdsættende smil rundt omkring bordene.

Mogens, SuperBest og Verner Lykke Larsen

Prisværdigt initiativ

Vi synes det er yderst prisværdigt, at et supermarked ("vinmanden" Mogens ses til vestre) tager initiativ til en original og kompetent gennemført smagning, der kan være med til at øge interessen for drikke vin og fokuseringen på hvad det handler om.
Lad os få mere af det!

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.