Jørgensen og Co Vinmport: Jérôme Chezeaux og Carl Loewen

Smagere på internet I læge Bjarne Jørgensens venteværelse fungerer velkomstskærmen som vininformationskilde, når der er smagning

Som før skrevet drives Bjarne Jørgensen fra Jørgensen og Co Vinimport bl.a. af lyst til at dele sine oplevelser med andre vininteresserede, idet nogle af de (gratis) vinsmagninger, han afholder, byder på vine, som ikke længere forhandles. Det var denne gang tilfældet med to Riesling-vine fra Mosel-producenten Carl Loewen, som blev smagt i fem årgange, altså i alt 10 vine, hvoraf kun fire stadig kan købes.

Jérôme Chezeaux

Men først stod den på rød Bourgogne fra Jérôme Chezeaux i den gode årgang 2012 (vinene er også smagt ved tidligere smagning og nogle af dem er omtalt i den forbindelse).

Vi smagte fem vine fra producenten, en plain Bourgogne til 135 kr., en glimrende og ungdommelig "hverdags-Bourgogne".

Smagende deltagere

De fire øvrige vine faldt alle i min (Preben, der deltog alene) smag. De havde fint "lys", var basalt velsmagende, havde elegance og god struktur.

Jeg vil ikke gå i detaljer med de enkelte vine men nøjes med at sige, at de alle er anbefalelsesværdige, at de smager godt allerede, og at de også forekommer unge og givetvis har fint udviklingspotentiale.

Vinene var:

Vertikalsmagning af to vine i fem årgange

Som nævnt ønskede Bjarne Jørgensen at demonstrere, hvad der sker med god Riesling, der får lidt alder. Til det formål smagte vi to vine fra Carl Loewen, Mosel: Maximin Klosterlay og Maximin Herrenberg, Alte Reben trocken, begge vine i årgange 2009-2013.

Loewen vine

Naturligvis kunne man bemærke de aspekter, der skyldes forskellig alder, om end ingen af vinene på nogen måde var tynget af alder; de vil givetvis kunne holde sig meget længe. Jeg noterede mig imidlertid i højere grad, hvor forskelligt vinene udtrykte sig i de forskellige årgange grundet hvad der må være årgangsspecifikke forhold. Sødmegraden og mængden af bitterstoffer kunne i høj grad variere, i nogle år kunne der være en svag tone af botrytis osv.

Klosterlay er en vin til 125 kr., mens Herrenberg koster 170 kr. Her synes jeg de sidste 45 kr. er godt givet ud. Især 2010'eren performede fantastisk men hørte til blandt de udsolgte årgange.
Den dejlige årgang 2013 af Herrenberg (anmeldt her) forhandles stadig, og den har jeg selv tænkt mig at følge over de kommende år. Og da den forekommer at være en vin, der er åben lige fra sin ungdom og - at dømme ud fra smagningen - holder sig åben, forventer jeg, at den vil byde på rigtig megen fornøjelse, så længe flaskerne rækker.

April 2015

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.