Montepulciano Ekstra

klik på billederne for stor størrelse

Med denne side vil vi gerne vise lidt mere fra den toscanske by Montepulciano, end vi allerede har gjort på vores hovedside om Montepulciano og på siderne om restauranter i byen.

Hovedgaden

Når man går ind i Montepulciano's gamle bydel (som er der, det er interessant at opholde sig), sker det oftest gennem den nordlige byport, uden for hvilken man kan parkere. Man kommer så ind på hovedgaden (billedet), der snor sig op gennem byen.
Som det ses, er gaden sine steder ganske stejl. Og opholder man sig i Montepulciano er det regulær benmuskel-træning. Man går uundgåeligt op og ned ad stejle gader hele tiden.
Det er en gade, det er svært at blive træt af; der er forretninger, caféer, restauranter, enoteker, huse og mennesker i alle variationer.

Caffè Poliziano

I Montepulciano er man aldrig langt fra et måltid mad, et glas vin eller en kop kaffe.

Byens flotteste café er Caffè Poliziano, som ligger ca. midt på hovedgaden omtalt ovenfor.

Bagest i lokalet ser man lys fra et stort vindue. Udenfor dette kan man sætte sig ud på en balkon med en ganske imponerende udsigt over by og landskab.

Sprogskolen Il Sasso

Det er ikke vinen fra Montepulciano, der først og fremmest trækker os til byen. Når det handler om toscansk vin, foretrækker vi vinene fra Chianti Classico. Men som by er Montepulciano skøn at opholde sig i, og en anden væsentlig tiltrækningsfaktor er sprogskolen Il Sasso.

Vinlandskaberne

Udenfor byen ligger de talrige vinlandskaber, der her får det karakteristiske toscanske udseende via cypresserne og husets byggestil.
Det skal opleves i virkeligheden. Det er ganske enkelt storslået at stå midt i sådan et landskab.

Smagning

Hver onsdag aften i en periode i løbet af sommeren (2008) blev der i Montepulciano afholdt gratis smagninger af byens vine. 4 producenter deltog hver gang med hver to vine. Producenterne var selv var til stede for at præsentere deres vine, og som en service for turisterne blev de italienske beretninger tolket til engelsk.
Den aften, hvor billedet blev taget, var det Gattavecchi, Nottola, Salcheto og Villa Sant Anna, der var på programmet.

Spadsereture

Hvis man kan lide at bruge benene, er der vidunderlige muligheder for at bevæge sig ud i landskabet omkring Montepulciano, som ses i baggrunden på bakketoppen.
Huset i forgrunden er typisk toscansk, og det er sammen med de allestedsnærværende cypresser med til at give det unikke toscanske look.

Restauranter

Vi har en hel "afdeling" om restauranter i og ved Montepulciano. Og her fremhæver vi bl.a. La Grotta, som gennem mange år har givet os stabilt gode oplevelser, hvis det skal være lidt mere elegant uden at det bliver Michelin-latterligt.
Læs mere om vores anbefalinger af restauranter på alle niveauer her.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.