Logi i Loiredalen

Udsigt fra værelse på Domaine de Beauséjour

Hvor skal man bo?

Vi bliver altid opstemte, når det lykkes os at finde et sted, hvor man kan slå vinduet op til en udsigt som den til venstre. Men mindre kan gøre det. Vi forsøger at vælge et sted, hvor det både er rart at være og som helst skal ligge så det minimerer tiden i bilen mest muligt i forhold til det, som vi gerne vil opleve.

I Loiredalen forekom det os ikke at være noget problem at finde logi (i juni-juli). Der er masser af hoteller og andre tilbud om logi.

Chambre d'hôtes, Gites de France og alt det andet

Der er mange begreber, der knytter sig til logi i Frankrig. I Loiredalen vrimler det med skilte med f.eks. Chambre d'hòte, der betyder værelse hos vært = "bed and breakfast".
Gites betyder "logi", og begrebet dækker (vistnok) over et hus, som man kan leje.

Guider?

Guider er nok ikke strengt nødvendige når man skal finde logi i Loiredalen. Vi havde dog fornøjelse af en guide, der anviser gode logier for mindre end 80 € (600 kr.), Michelin Coup de Cœur (1000 hôtels et maisons d'hôte de charme en France à moins de 80 €). Hvis man vil være fri for at skulle bruge for megen tid på at lede efter logi, kan det være smart på forhånd at udse sig et sted og så reservere.
Guiden forekom OK, pånær et sted hvor stedet havde skiftet ejer med faldende standard til følge siden guiden var udkommet, men det er jo vilkårene.

Vores gode adresser

Bemærk: Nedenstående anbefalinger baserer sig på oplevelser fra 2004, så vi har ingen ide om, i hvor høj grad anbefalingerne stadig er valide.

Vi fandt anbefalelsesværdige logier i to af de vindistrikter, vi besøgte, fra vest mod øst:

Domaine de Beauséjour, Panzoult, tlf. 02 47 58 64 64, www.domainedebeausejour.com

Vinejendom 15 km øst for Chinon på floden Viennes nordlige bred. Vi betalte 84 € (630 kr.) for et værelse pr. døgn, hvilket er dyrere end gennemsnitligt, men stedet er også markant bedre end gennemsnittet.
Områdets bedste belligenhed (værelses-udsigten kan ses på billedet i venstre spalte). Meget fint udgangspunkt for besøg hos Chinon- og Bourgeuil-vinproducenterne, besøg i Chinon by (med bl.a. Jeanne d'Arc museet) og den gode restaurant L'Auberge du Val de Vienne (se næmere under På restaurant).

Se flere billeder fra Beauséjour her

Gites de France hos Pierre Riffault

Gites de France hos Pierre Riffault (vinproducent), Chadoux 18300 Verdigny, 02 48 79 31 03

I landsby 6 km fra Sancerre by. Let adgang til alt det interessante i området. Man lejer et to-etagers hus enten for en week-end eller en uge. Man skal selv medbringe sengelinned og den slags. Vi betalte 162,50 € (1220 kr.) for 3 døgn (+ 8 € for den linned vi ikke havde med). Et kedeligt hotelværelse i Sancerre by kostede det samme!

Tilbage til oversigten

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.