2010, side 2/3

Rejsen og vinene

Tydeligt i vores erindring fra det forløbne år står også hvad vi oplevede på vores rejse til Piemonte, Provence, Beaujolais og Mâcon. Dels at møde menneskerne bag vinene, dels smage på sagerne on location, men det gør det i høj grad også mindeværdigt, at nogle af årets bedste vinoplevelser stammer fra vine, som vi selv har slæbt med hjem, og som ikke forhandles herhjemme.

Besøget hos Pelissero (læs mere her), hvor jeg (Preben) smagte alle producentens Barbaresco i 2006 og 2007 var en stor oplevelse, men jeg har endnu ikke smagt nogle af de indkøbte flasker ved middagsbordet.

Cristna Oddero og Oddero Barbaresco etiket

Oddero's Barbaresco Gallina har jeg derimod smagt hjemme og både i årgang 2006 og 2007. Der var ikke noget at være i tvivl om. Pragtfulde vine lige efter min smag. Og vel at mærke fra første til sidste dråbe. Ikke noget med timer før vinen var klar, ingen lukninger undervejs. Stabilt superbe på en måde, som ikke krævede dybere overvejelser eller analyser men som var fuldstændig indlysende.

Nicolas Melin, Domaine La Soufrandise

I Bourgogne-byen Fuissé besøgte vi - som altid når vi er på de kanter - Domaine La Soufrandise, som laver et par vine, som er blandt vores stabile favoritter. Ikke store vine, men fantastisk velsmagende, balancerede og tilfredsstillende. Og derudover umulige for os at blive trætte af. Det er især Mâcon-FuisséLe Ronté og Pouilly-Fuissé Clos Marie, som vi er glade for.
Ejendommen drives af Françoise og Nicolas Melin, og hvor det plejer at være konen der tager imod, havde vi denne gang lejlighed til at træffe manden, som også står for selve vinfremstillingen. Utroligt sympatiske mennesker begge to. Og frem for alt, så er det skønt at komme hjem med et par kasser favorit-vin, som vi ikke kan købe herhjemme.

Læs videre her

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.