2008, side 2/3

 2  Côtes du Luberon, Domaine de Fontenille, 2004

Etiket

Andenpladsen stammer også fra de aftener, hvor Helle ikke ville have vin. 9 flasker er det blevet til i årets løb. Også i 2007 var denne vin kvantitets-topscorer.

Til f.eks. lammekoteletter med kartofler og en salat med en helt enkel dressing med olie/vineddike og masser af presset hvidløg er vinene fra Luberon fantastiske.

Fontenille, som jeg har fulgt igennem en del år, laver ret vilde og naturlige vine, der kan variere markant fra år til år. De er også vilde på den måde, at de kan svinge noget fra flaske til flaske, uden at der er tale om tekniske fejl. De spræller simpelthen af liv i flasken.
2004 har på sine bedste dage været helt oppe og ringe. Ufatteligt livgivende og opmuntrende.
Jeg kommer simpelthen ind til en helt basal nydelse ved at drikke fermenteret druesaft, når jeg drikker Fontenille. Jeg føler næsten jeg har et sugerør i vinstokken og naturen, når Fontenille giver sit bedste. Så skønt.

Claus Oxholm fra Oxholm Vin har et forhold til denne vin båret af en entusiasme, som ligner min til forveksling. Så vi er lige uforstående overfor at den ikke sælger særlig godt.
Grundet afsætningsproblemerne kan det være, at Fontenille ikke vil være at finde på det danske marked, når Oxholm får solgt ud af de årgange han ligger inde med (2004 og 2005). Det er rigtig trist.
Tag ud og køb noget og husk - når du forhåbentlig vender tilbage efter flere - at sige til Claus Oxholm, at den vin skal han blive ved med at importere!

Vinen koster nu 59 kr., tidligere 69 kr. Billigt for at have direkte snabeladgang til naturen!
Anmeldelsen fra juni 2007 af vinen kan læses her.

Først på en 3. plads har vi en italiener. Den er vi til gengæld - ligesom de efterfølgende vine - 100% enige om:

Etiket

 3  Chianti Classico, Poggiopiano, 2004

Igennem efterhånden et par år har denne været vores favorit Chianti Classico. 2004'eren har været en skøn oplevelse i alle de stadier vi har fulgt den, lige bortset fra den sidste flaske (konsumeret i november), hvor det lod til, at vinen var begyndt sin "nedtur" (der kan selvfølgelig have været tale om en lettere fejlbehæftet flaske; det vil vise sig næste gang vi smager den).

I 2008 blev det til 7 flasker.

105 kr. hos Rexwine.

Tre vine på en delt fjerdeplads

Hver af de tre vine på den delte fjerdeplads tegner sig for 6 flasker.
Lidt overraskende er den ene af de tre vine fra en producent, Piccini, som vi ellers ikke ynder at rose:  4A  Chianti Selezione Oro, Piccini, 2003. Det kan overraske både pga. årgangen, og fordi vi almindeligvis oplever Piccini som en halvsløj producent.
Trods den varme årgang havde vinen fin friskhed og ingen kogthed og var stik imod teorien friskere og med mere frugt end samme vin i den gode årgang 2004. Hvilket vi tolker som en god portion tilfældighed og utilregnelighed hos Piccini.
Da vi går op i hvad der reelt kommer ud af glasset frem for årgangsteorier og fordomme mod producenter, kan vi kun sige, at vinen i 2008 hos os fungerede som en stabilt god pasta- og pizza-skubber til (på tilbud) en 50'er.
Vinen forhandledes af SuperBest.

Læs videre her

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.