4 stjernerHvidvin

Von blauem Schiefer, Riesling, Qualitätswein b.A., Heymann-Löwenstein, 2007, 12,5% (Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
125,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg (Preben, der anmelder denne vin alene) går klart efter de tørre tyske hvidvine, men da en svag og velafstemt sødme - om den så reelt har med restsukker at gøre eller blot er en fornemmelse - i min mund kan klæde en Riesling-vin voldsomt, prøver jeg mig lidt frem med forskellige tørheds-/sødmegrader i den tørre ende af skalaen.
Nærværende vin har således ifølge Atomwine's 10 trins FAS-kategorisering (FAS = fornemmelse af sødme) FAS 1, og ikke FAS 0, som jeg ellers primært holder mig til. Jeg har nemlig erfaret, at der indenfor hver enkelt FAS-trin kan være gradueringer. Jeg har således mødt vine med FAS 0, som jeg har oplevet som for tørre, andre (de fleste) med en helt passende tørhed/sødme, ligesom jeg har oplevet forskellige vine med FAS 1 som henholdsvis tilpas tørre/søde og for søde. Nærværende vin kategoriserer forhandleren som FAS 1.

I duften er der både melon, honning og citrus. Smagen har sødme men er samtidig frisk, og det er lækkert balanceret. Men luftning er det som om vinen kaster noget af sødmen, parallelt med at en let gruset mineralitet dukker frem, hvilket alt sammen opleves som en gevinst.

Lækker vin ca. i den højeste sødmegrad, som jeg synes om i forbindelse med madledsagelse. Men den smager i høj grad også godt uden mad.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.