Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerHvidvin

Viré Clessé, Domaine Valette, 2004, 14% (Bourgogne, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
169,00 hos Domaine Brandis

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fyldig men noget grov vin

Duften er fyldig og krydret. Udover det frugtige er der også lidt træ og et strejf af kød.

Også smagen er fyldig og med god friskhed. Hverken særlig smagfuld eller elegant, snarere noget grov i udtrykket.

Den pænt høje alkohol (14%) giver den type varme, som kun alkohol kan give, og alkoholpræget er sikkert også medvirkende til det lidt grove udtryk.

Alt for dyr.

- - -

Vi besøgte for en del år siden Domaine Valette, som har en ganske personlig indfaldsvinkel til vinproduktion. Vi smagte deres vine, hvor den dyreste Pouilly-Fuissé skilte sig ud fra anden vin af samme type, som vi har smagt, ved - efter 39 måneder på nye barriques - at have et stærkt iltet præg og en smag hen ad tør sherry. Vi foretrak langt deres Pouilly-Fuissé Tradition og deres bedre Mâcon'er.

Se billede fra Domaine Valette her.

April 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.