Hvid Bourgogne

Land og område: Frankrig, Bourgogne
Saint-Véran etiket Typisk billede fra hvid Bourgogne etiket, i dette tilfælde fra Roger Luquet i byen Fuissé. Det er også typisk at en vinejendom i området både producerer en plain hvid Bourgogne, en Saint-Véran og en Pouilly-Fuissé, hvor kvaliteten skulle være stigende fra den første til den sidste - det er prisen i hvert fald.

Sammen med de hvide vine fra Alsace er hvid Bourgogne - eller for at være mere præcis: de af dem der er fremstillet af Chardonnay - en vintype, som vi har svært ved at blive trætte af. Hvid Bourgogne er klassisk Chardonnay vin. Druens typiske fedme er der, men den er mindre udtalt her end de steder, som den moderne forbruger nok for tiden hovedsageligt forbinder med Chardonnay, nemlig de oversøiske lande. Risikoen for vulgære og overeksponerede vine, der måske imponerer ved første bekendtskab, men som trætter i længden, er tilsvarende lav i Bourgogne.

Fra Chablis i det nordligste Bourgogne over Côte d'Or og Côte Chalonnaise og til Mâcon i det sydligste Bourgogne produceres skøn, klassisk hvidvin.

Vi har fundet en god sammenhæng mellem kvalitet og pris i Mâcon. En god Mâcon Villages, Saint-Véran eller Pouilly-Fuissé kan være en skøn oplevelse.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.