Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
En stor negativ overraskelse. Dels plejer denne Vino Nobile at være i top, dels er vi vant til, at vine fra ønologen Carlo Ferrini's hånd også er gode i vanskelige årgange. Specifikt har vi indtil videre ikke smagt Ferrini-vine fra 2003 der var dårligere end rigtig god. Men det skulle så ske her.
Det skal siges, at vi dag 1 ikke gav vinen mange chancer: Det var lørdag aften, og den skal ikke tilbringes i selskab med ringe vin, så vi gav den en halv time, hvorefter vi åbnede en anden vin.
Vinen lagde ud med en duft af meget søde bær, hen ad dessert-kirsebær.
I munden var vinen overordentlig tæt og koncentreret, næsten for meget af det gode. Sødmen fra duften var ikke at finde i smagen, der var meget tør og ucharmerende. Vi fik indtryk af en - set på baggrund af Poliziano's vanlige standard - mislykket vin.
Jeg (Preben) drak resterne dagen efter. Her gav vinen et glat indtryk, en vis fedme. Garvesyren kom dog frem af skjulet til allersidst. Stadig ikke rigtig sjov. De 14% alkohol giver også et indtryk af en vis hårdtpumpethed.
Vinen er vist (heldigvis) overgået til årgang 2004 de fleste steder.
Forbehold: Vinen er ikke købt i Danmark, og vi kender ikke producentens aftapningspolitik, så der kan være forskel på den smagte vin og de i Danmark forhandlede, men grundsubstansen i det oplevede tror vi er svær at komme uden om.