2 stjernerNyvurderingRødvin

Vino Nobile di Montepulciano, Avignonesi, 2001, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
148,00 hos TN Import (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi anmeldte oprindeligt vinen i december 2006, hvor den fik tre stjerner fra Helle, fire fra mig. Min sidste stjerne skyldtes, at vinen i det sidste glas udviste en harmoni, der forekom at give løfter om en god fremtid.

Vi har siden drukket vinen fem gange, og de nævnte "løfter" blev nogenlunde - men også kun nogenlunde - indfriet i 2007 og 2008. Her i 2009 er vinen klart på vej ned, og på baggrund af oplevelser med tidligere årgange af vinen i ganske høj alder, må det siges at være skuffende.

De seks konsumerede flasker har sammenfattende givet os en fornemmelse af, at producenten ikke længere gør så meget ud af sin basis-Vino Nobile som tidligere. 2001'eren her har været meget langt fra at være oppe og synge, som tidligere årgange har kunnet.

Vinen forekommer nu noget udtørret, og selv om den finder nogen harmoni med luftning, tvivler vi på, at der er noget nævneværdigt at komme efter fremover.

December 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.