Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Det er "sjovt" at en toscansk vin fremstillet af 95-100% Sangiovese stilmæssigt kan hælde til den franske side, mens det - som her med Vigorello - er ligeså påfaldende, at en vin lavet af 45% Sangiovese, 40% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot smager 100% italiensk, 100% toscansk og 100% sangiovesisk. Vinen er tilmed lagret på franske barriques i 18 måneder.
At vinen smager så umiskendelig af toscansk Sangiovese er især bemærkelsesværdigt, fordi Sangiovese ifølge "teorien" let skulle lade sig dominere af selv mindre kvanta fremmede druesorter.
Vinen har klassisk og ganske stor toscansk struktur med den type garvesyre-fornemmelse, som er så karakteristisk for områdets sangiovese-vine. Fuldgyldig italiensk syre-stand, som giver livgivende friskhed, og som gør vinen så velegnet som madledsager.
Som nævnt smager den af Sangiovese og tro mod områdets traditioner, men det er parret med, at den måske fremstår en anelse mere poleret og bredere appellerende end samme producents anden topvin fra Chianti og fra samme år: Poggio Rosso (som dog er blevet langt mere imødekommende end den var, da vi i sin tid anmeldte den).
Flot balance, og vi tror at vinen har mange år i sig endnu, og at den har sin bedste tid foran sig.