Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Vigna Erta, Barbera d'Alba, Poderi Sinaglio, 2001, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
110,00 (99,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig dejlig og smagfuld Barbera - en hårsbredde fra de fem stjerner - med netop den smagstype vi søger i denne type vin; karakteristisk for den moderne stil med den enkle Barbera-karakter, hvor lagringen (i dette tilfælde i et år) på små egetræsfade giver smagen større bredde og dybde.

Vinen udvikler sig positivt fra første til sidste mundfuld, hvilket giver os grund til at tro, at den vil blive endnu bedre indenfor de næste 6-9 måneder: Den lægger ud med enkel og slank bærsmag, mest mørke kirsebær parret med fadbidraget. Den karakteristiske Barbera-syre giver et friskt præg. Med luftning udvikler vinen større harmoni, dybde og flere nuancer. Den er desuden et mønstereksempel på hvor flot og umærkeligt en alkoholprocent på 14 kan bæres.

Vinen forekommer at være sparsomt filtreret: det sidste halve glas er et lækkert, tæt og lettere uklart koncentrat af alt det gode Barbera druen kan byde på. Der er en del sundt og mellemtungt bundfald, så stil flasken op mindst en halv dags tid før den skal drikkes.

Flot vin!

April 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.