3 stjernerRødvin

Vigna delle Rose, Barbera d'Asti superiore, Franco Mondo, 2005, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
139,00 hos Toscavini

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Kraftig Barbera med måske lidt overgjort fadlagring.

Mørk, kraftig, varm og alkoholrig (14,5%). Det er lige før alkoholen brænder.

Støvet duft. Smagen har sødme fra fad og alkohol, mens frugten forekommer noget tør, og det er som om fadet har suget noget af frugten ud af vinen. Syren fremstår blød og lidt afdæmpet, mens der er et for en Barbera relativt højt tanninindhold, som må stamme fra fadlagringen.

Vi får en fornemmelse af, at vinen er fremstillet med et lidt for ambitiøst mål for øje, og at det er gået ud over druens umiddelbarhed og andre af dens basale kvaliteter.

Maj 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.