Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
2003 var rekordvarmt i Piemonte, og det bærer denne vin tydeligt præg af: Den er meget mørk med solmoden og koncentreret frugt i den modne brombær-genre, tør med en sødmekomponent af mørk bitterchokolade. Den for Barbera karakteristiske friske syre er her noget afdæmpet. Vinen har dog stadig en OK friskhed. Helle og jeg associerer uafhængigt af hinanden "Sicilien", hvilket siger noget om den varme tone. Klart en atypisk Barbera.
Vinen har nogen karakter af "vintervarmer", altså en vin som er god at drikke, når varmen ikke længere kan findes i vejret, og den vil gå fint til kraftigt smagende mad og grundet "sødmen" også til vildt.
De tre stjerner er en kompromisvurdering: Helles subjektive smag ligger under de tre stjerner; hun finder vinen "for tjæret og for bitter" (hun er meget følsom overfor bitterstoffer). Vi kan begge anerkende vinens objektive kvaliteter. Jeg har vinen til mellem tre og fire stjerner. Jeg kan godt finde den bitre tone, som Helle henviser til, men kan godt lide den, idet den minder mig om den type bitterhed man ind imellem kan finde i en Valpolicella ripasso eller en Amarone.