4 stjernerRødvin

Vigna del Capannino, Chianti Classico Riserva, Bibbiano, 2001, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
120,00 hos Havhøkeren

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin tager klart afsæt i den smagsorientering som Chianti Riserva havde før det blev moderne at bruge franske barrique. Det præg som fadlagringen har forekommer mest at stamme fra lagring på større slavonske egetræsfade.

Vinen er lidt stram og tillukket umiddelbar efter åbning, men åbner op med smagfuld, klassisk Chianti Riserva smag, tør, men ikke for tør. Fin koncentration og harmoni.

Alkoholen ligger på en niveau der ifølge vores smag berører grænsen til det klædelige; procenten er på 14. Det kan være helt uproblematisk, hvis vinen kan bære det, men i dette tilfælde synes vi at alkoholen i for høj grad gør selvstændigt opmærksom på sig selv i smagen og den fysiske fornemmelse i munden. Det kan godt få en til at længes tilbage til dengang 9 ud af 10 Chianti Classico Riserva'er havde en alkoholprocent på 13.

Alt i alt et rigtig godt klassisk glas Chianti Riserva til en rimelig pris.

Februar 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.