Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
2,5 stjernerRødvin

Ventoux, Font Sarade, 2015 (Rhône, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
90,00 hos Vinova

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen, der er fremstillet af 50% Syrah og 50% Grenache lagret i beton, lagde første dag ud med en frygtelig lugt domineret af gummi. Heller ikke smagen var værd at skrive hjem om, om end bedre end lugten. Det bedredes noget med luftning, men vinen blev den første dag aldrig en fornøjelse.

Anden dag var der stadig lidt gummi i næsen, der dog var blevet væsentligt mere "normal", ligesom smagen var blevet mere almindelig.

Vinen må således siges af være bedre, end vi fik indtryk af dag 1, hvor den sagtens kan have været reduktiv, et fænomen der oftere mødes i lavt eller moderat svovlede vine. Men kan det være meningen med en Ventoux til 90 kr., at den skal have et døgns luft, før den er værd at drikke? Det er for sært, synes vi.

På baggrund af oplevelsen dag 2: Tre stjerner fra Preben, to fra Helle. Første dag lå vi begge en stjerne lavere.

Glas: Zalto universal.

Oktober 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.