Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vinene fra Bourgogne er vores klare referenceramme for hvordan god Chardonnay kan smage. Og da vi ikke har haft oplevelser med at druens grundkarakter varierer nævneværdigt afhængigt af hvor den vokser, ser vi ingen grund til at afvige fra dette udgangspunkt.
Vinen lægger ud med noget der kunne ligne en klassisk Bourgogne-duft. Den smager også til at begynde med klart i den retning, glimrende og med god balance mellem vin og barrique-præg. Trods de 14 % alkohol fremstår vinen ikke for fed eller tung. God friskhed.
Jo mere luft vinen får, jo mere afsløres imidlertid det som vores smagsløg oplever som mislyde af en type der ofte findes i italiensk hvidvin: Under den gode Chardonnay-smag dukker en primitiv komponent op, som kunne give anledning til at man spørger sig om der er andre og mindre ædle druer i vinen, men der er givetvis blot tale om "det italienske præg".
Mester-ønologen Carlo Ferrini, hvis rødvine er af meget høj kvalitet (de bedste har verdensklasse) formår, som vi smager det, ikke at styre uden om dette primitive præg. Det er så lidt paradoksalt, at Ferrini overhovedet giver sig i kast med at lave hvidvin, når han er enig med os i at opsøge god hvidvin i Frankrig. For den specielt-interesserede i netop dette emne, har vi oversat et lille uddrag af et interview med Ferrini. Det kan ses her.
Det giver sig selv, at vi synes vinen er alt for dyr.