4 stjernerHvidvin

Steingrube, Riesling trocken, Qualitätswein, Seehof, 2007, 13% (Rheinhessen, Tyskland)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
139,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fyldig og dejlig vin med en lille sødme.

Både duft og smag er fyldig, åben og imødekommende. Vinen er lækker og fornemmes relativt fed i munden af en Riesling at være. Da syren forekommer relativ moderat, fremhæves den lille sødme, og vinen fremstår ganske yppig. Det er sødmen og ikke det rensende, der bliver hængende i munden. Jeg foretrækker det omvendt, når det drejer sig om tørre vine.

Atomwine angiver på sin hjemmeside en FAS-værdi (Fornemmelse Af Sødme), som i forbindelse med nærværende vin er angivet til 0 (= "Vinen er helt tør"). Den FAS-vurdering er jeg - som det fremgår af ovenstående beskrivelse - uenig i.
Ud fra Atomwine's egne definitioner, er jeg på en FAS på minimum 1 ("Vinens fylde og modenhed giver en fornemmelse af let sødme, men vinen er tør") men nok snarere 2 ("En let sødme opfattes i den tørre vin").

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

August 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.