4 stjernerHvidvin

Silvaner trocken, Kabinett, Rainer Sauer, 2008, 12% (Franken, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
99,75 hos Bichel Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Bocksbeutel

Dejlig vin, frisk, sprød og lækker.

Hvis jeg (Preben) skal sammenligne med den mere kendte tyske Riesling, så er syren her mere afdæmpet, og smagstypen er mere diskret og neutral, hvilket jeg i et par tidligere smagte Silvaner-vine har fundet lettere kedsommeligt, men denne her er dejlig og afgjort ikke kedelig. Måske det skyldes, at vi her er i Franken, hvor netop Silvaners stortrives, og hvor druen skulle give bedre vine end Riesling. Mine oplevelser ved en Franken-smagning sidste år gav også dette indtryk.

Vinen forener fint en frisk, ganske rank stil med lidt stål og antydninger af mineralitet, med en fremkommelig lille glat sødme. Der er en minibitterhed i eftersmagen

Vinen er anmeldt af Preben alene (Helle er fra og med denne flaske stået af tysk Silvaner - hun keder sig).

Flasken er den såkaldte Bocksbeutel, karakteristisk for mange af hvidvinene fra Franken.

Maj 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.