4 stjernerHvidvin

Siefersheimer Riesling trocken, Vom Porphyr, Qualitätswein b.a., Wagner Stempel, 2009, 13% (Rheinhessen, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
149,00 hos MIVine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot vin, hvilket især smages dag 2. Fire store stjerner.

Vidunderlig Riesling-duft, frisk med sødme, levende.

Første dag er smagen med lidt præg af gult bolsje og mindre vinøs end dag 2. Mundfornemmelsen er let cremet. Vinen har ganske stor fylde, og der er både friskhed og en fornemmelse af sødme.

Meget høj drikbarhed: Vinen glider foruroligende let ned samtidig med at den mætter.

Dag 2 forekommer vinen mere vinøst smagende og bedre balanceret. Tydeligvis en flot vin. Jeg (Preben der har smagt og anmelder vinen alene) gemmer min anden flaske et par år.

Vom Porphyr er en vin, der befinder sig i lejet mellem producentens basis trocken vinen og de store Grosses Gewächs vine. Og som jeg har oplevet det flere gange før med andre producenters vine, så foretrækker jeg også i dette tilfælde faktisk basis-vinen frem for mellem-vinen. I forhold til basis-vinen i samme årgang, oplever jeg ikke Vom Porphyr's større fylde, højere alkohol og højere grad af fornemmelse af sødme som en fordel.

Maj 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.