3 stjernerRødvin

Sangiovese di Romagna Superiore, Bartolini, 2002, 13% (Emilia Romagna, Italien)

Kvalitet-pris: OK
49,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Robust, mørktsmagende, noget landlig vin med god kraft. Den skal lige have et kvarters luft, før den finder sig selv.

Smagen er tør, vinen mangler efter vores smag nogen frugt. Når vinen har fået luft, viser der sig formildende aromaer hen ad violer og røgelse.

Vinen skulle stå sin prøve sammen med en god hjemmelavet pizza. Og det gjorde den pænt. Syreniveauet i maden (= tomatindholdet) kræver sin vin. I forbindelse med denne vin er der tendens til det modsatte "problem": Syren i vinen træder overraskende og noget for langt frem sammen med maden, ligesom tilfældet var med samme producents Rosso di Saramartina (anmeldelse kan ses her).

Januar 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.