4 stjernerRødvin

Sangiovese, Cerbaiona, 2019, 14% (Toscana, Italien) L.09-21-1

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
270,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 305,00 hos Copenhagen Wine

Vinen er lagret 18 måneder på 15 hl fade.

Cerbaiona er en af de "store kanoner" i Montalcino. Deres Brunello'er koster mindst 1000 kr., deres Rosso di Montalcino koster det samme som de fleste andre producenters Brunello'er. Nærværende vin, der på etiketten klassificeres som IGT Sangiovese (en os bekendt ikke-eksisterende IGT, der jo ikke henviser til nogen geografisk oprindelse), befinder sig både i appellations- og prishierakiet niveauet under Rosso'en.

Vinen er venlig, faktisk ret pleasende. Lidt tannin begynder at dukke frem efter nogle timer. Frugten er i den lidt neutrale genre uden nævneværdig karakter. Men den er dejlig at drikke.

Vinen er ikke i nærheden af at performe på det niveau, som man almindeligvis kan forvente af en Sangiovese-vin i dette prisleje. Vores oplevelse er, at man betaler de fleste penge for navnet.

Glas: Zalto universal.

September 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.