4 stjernerRødvin

San Cosma, Chianti Classico Riserva, 2000, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
125,00 (vejledende pris) (Kan købes eller bestilles i f.eks. SuperBest og Spar)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ligesom i mange andre tidligere årgange en dejlig mellemvægts Riserva. Stilen er klassisk med tydelig vægt på vinen og ikke på fadlagringen, d.v.s. lagret på store fade.

Vinens smag er i den elegante, smagfulde genre bakket op af passende garvesyrestruktur. Balancen er fin, og vinen vil givetvis lagre fint i nogle år endnu.

Vinen er bemærkelsesværdig "fast i kødet" af en årgang 2000 at være, ingen tendens til overophedning, og alkoholprocenten er holdt på de dejlige 13, som desværre efterhånden er et særsyn i god Chianti.

En vin og en stil som vores smagsløg har meget svært ved at blive trætte af.

Juli 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.