Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vinen er fremstillet af 100 % Barbera.
Tæt og mørk farve, tyktflydende. Vinen lægger ud med ret lukket duft af især tobak og tjære - usædvanlige dufttyper for så relativt ung en vin, også usædvanlige for en Barbera vin. Senere kommer også mørke frugt- og bærdufte til.
Tobak-aspektet er en afgørende grund til at Helle slet ikke kan lide vinen. Hun kalder det "sur pibe". Og denne duft- og smag er en del af det vinen byder på. I Helles mund dominerer og frastøder den afgørende.
Jeg oplever også mange andre smage, oplever vinen som en af de mest komplekse Barbera vine jeg har smagt. Mørk, dyb og rigt facetteret med smage af især mørke bær, blommer og tobak. Tæt og stofrig. På et tidspunkt kom jeg endda til at tænke på de solvarme Primitivo vine fra Syditalien - blomme og alkohol - hvilket egentlig er helt vildt når man tænker på hvor forskellige druer og klimaer der er tale om.
Vinen er bestemt flot, men også jeg leder almindeligvis efter en mere enkel, forfinet og elegant velsmag i en Barbera vin.