5 stjernerHvidvin

Rüdesheimer Berg Schlossberg, Riesling, Spätlese, Leitz, 2007, 7,5% (Rheingau, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
169,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Pragtfuld Spätlese med vidunderlig Rieslingfrugt med dejlig sødme, der er perfekt balanceret af dejlig syrefriskhed.

Jeg (Preben der anmelder vinen alene) mister egentlig lidt mælet, når en vin som denne ifølge mine sanser og min smag sidder lige i skabet. Det giver fx ikke rigtig mening for mig at begynde analytisk at beskrive enkelte duft- og smagskomponenter og den slags. Vinen først og fremmest dufter og smager fyldigt, helstøbt og fuldtonende af ung Riesling på den måde, som (formoder jeg) druen kun kan smage, når Tyskland er oprindelseslandet.

Sødme og syre er perfekte i styrke og balance, og netop sammen med tysk Riesling giver det en synergi og en pragtsmag, som næppe har sin lige andre steder i verden ("næppe" fordi jeg er bekendt med, at der dukker Riesling vine op fra andre lande, vine som jeg dog ikke har smagt; jeg har blot uhyrligt svært ved at forestille mig, at Tyskland kan slås i denne sammenhæng).

Vinen prikker (den første dag) ultra-ultralet på tungen, hvilket er med til at give en fornemmelse af pikant livlighed.

Men denne velsmag og kun 7,5% alkohol er det en vin, der på samme tid er let at drikke og uhyre tilfredsstillende.

Mestervinen er bedst første dag.

Oktober 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.