4 stjernerRødvin

Rovente, Morellino di Scansano, Col di Bacche, 2005, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Plus 2: Meget favorable pris
129,00 hos Vigneron Wine Company (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Superflot vin, der dog dukker sig noget sammen med mad.

Fantastisk, vinøs, ædel, mørk bærduft med nyfældet træ og friskhed. Balancen forekommer helt i top. Fin friskhed og en syre, der samtidigt er blød. Smukke tanniner, der bider yndefuldt. Moderne type vin med tydeligt barriquepræg, flot doseret. Vin og fad går op i en højere enhed.

Den første halve timer har vi vinen til fem stjerner. Den dufter og smager fantastisk og er i alle aspekter meget balanceret. Men som det kan ske med moderne vine, så får vinen problemer sammen med mad, hvor en hel del af det flotte i høj grad forsvinder. Stadig et rigtig godt glas vin, men de fem stjerner er gået. Den på den tunge måde ganske mærkbare alkohol (14%), trækker også ned.

Vi kan ikke mindes, hvornår vi sidst har smagt en toscansk sangiovese-baseret vin, der giver så meget fra sig til prisen, hvilket udløser de sjældne fem mønter (som efter 2012 er afløst af nye kvalitet-pris-symboler) for kvalitet-pris-forhold.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.