4 stjernerRødvin

Rosso di Toscana, Sangiovese, Pertimali, 2004, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
155,00 hos Brunellovin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen, der er lavet af 60% Sangiovese og 40% Cabernet, barriquelagret, demonstrer fint den moderne, toscanske velsmag til en fornuftig pris.

Trods den relativt høje andel Cabernet dominerer Sangiovese (der ellers let lader sig dominere af andre druer) i duften, der peger på en vin i den "større" afdeling. Et strejf gummi i næsen fordamper (heldigvis), når vinen lige får trukket vejret.

Også smagen er af større Sangiovese-vin, hvor både den gode frugt og strukturen er i mellemvægt-klassen. Fadpræget er helt integreret og danner en fin syntese sammen med drueaspektet.

Helhedsoplevelsen er en relativt blød og venlig vin med en varm tone, god "sødme", en smule syresvag. Garvesyren er fint afstemt og på samme tid autentisk og venlig.

Vellykket vin, som vi tror både kan værdsættes af ganer, der ikke er så tilvænnede italiensk vin og af inkarnerede Toscana-fans.

Marts 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.