3 stjernerRødvin

Rosso di Toscana, Fattoria la Lecciaia, 2001, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
69,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Bemærk: Denne vin findes med samme navn og producent i to tydeligt forskellige udgaver med to forskellige etiketter. Den herunder vurderede har en pompøs mørk etiket med guld, mens den anden udgave har en rød etiket. (Anmeldelse af den med rød etiket kan ses her.)

Lidt svær at blive klog på. Vinen har en glimrende bærduft og -smag og pæn struktur for sin klasse, fin tyngde og koncentration. Men den forekommer at være ikke helt ren. De sidste mundfulde, som var de bedste, antydede større klarhed, så måske vinen blot er i en lidt "vanskelig fase". Det kan vi først afgøre, når vi smager den næste flaske.

Vinen er pt blot OK og skuffer i forhold til den meget fine årgang 1999. hvor der var fuld valuta for pengene.

Vi lader tvivlen komme vinen til gode og ender dermed på tre små stjerner.

Vi anmelder selvfølgelig igen, hvis næste flaske skulle opføre sig anderledes.

August 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.