4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Rosso di Sera, Toscana, Poggiopiano, 2004, 13,5% (Toscana, Italien) L.00034

305,00 hos Rexwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og meget balanceret vin fremstillet af 90% Sangiovese og 10% Colorino, fadlagret et år.

Helles vurdering hedder fire stjerner, mens jeg er på fem. Forskellen i vurderingen skyldes smagen af tobak/herreværelse, som er en del af vinens smag, en smagstype som Helle ikke bryder sig om.

Stor og koncentreret duft med ædel, vinøs frugtighed og lidt herreværelse.

I munden er der også stor frugt og tobakket herreværelse. Både basismaterialet og håndværket er i top. Det samme kan siges om balance og harmoni. Vin har en perfekt balance mellem tørhed og "sødme". Tilpas fylde. Tanninerne er ædle, og vinens udtryk er meget rent. Stor klasse.

Vinen er endnu ung og vil givetvis være spændende at følge.

Marts 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.