Stor, flot, lækker og utroligt velbygget vin fremstillet af 90% Sangiovese og 10% Colorino fadlagret et år i nye barriques.
Vinen lægger ud med en sødmefuld duft af især modne solbær og vanilje. Vinen har i munden en markant koncentration, er tæt og har stor strukturel harmoni: alt hænger virkelig godt sammen. Garvesyren er flot, og der er en solid portion af den, men den er moden og fint integreret.
Fadlagringen fornemmes i smagen kun som klædeligt moderat, og der er ingen decideret smag af den type som man forbinder med nye barriques, så druematerialet er rigeligt velvoksent til at kunne bære træ-påvirkningen. Meget fint og smagfuldt behersket.
Vinen forekommer ind imellem at hælde en anelse til den lidt søde side, hvilket dels kan skyldes den hede årgang, dels at vinen endnu er ung og at fadlagringen på dette tidspunkt kan bidrage med lidt sødme, dels at syren - i hvert fald pt - fremstår en smule afdæmpet.
Som nævnt er håndværket i top. Vi savner dog en smule nuancer i smags-udtrykket, som forekommer en anelse endimensionalt. Det er dog tænkeligt at vinen, som i sin klasse stadig må betragtes som ung, ved yderligere lagring kan udvikle flere nuancer, større kompleksitet.
Prisen er sikkert OK for en vin i den klasse, men grundet oplevelsen af nogen mangel på nuancer, synes vi ikke, at den helt kan bære. Men igen: Vinen kan tænkes at udvikle sig på en måde, så vi kunne ændre synspunkt.