Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Rosso di Montepulciano, Nottola, 2004, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
65,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen forandrer sig meget ikke blot fra første til sidste glas men også frem og tilbage undervejs, så vores oplevelse er, at vinen i sin unge alder endnu ikke rigtig har "fundet sig selv". Det ville derfor nok være mere fair at vurdere den, når den er blevet en smule ældre.

Vinen lægger ud med en dejlig, sødmefuld, frugtig og fyldig duft, smagen er meget ungdommelig, og det meste af tiden oplever vi som sagt at vinen aktuelt er for ung. Alle komponenter er til stede: god frugtkoncentration, frisk syre, og god opbakning af moden garvesyre. Det er svært præcist at vurdere balancen, fordi de forskellige komponenter skiftes til at dominere og trække sig - de hænger ikke sammen i en harmonisk helhed endnu.

Det meste af tiden er vi på tre stjerner, men nogle af de sidste mundfulde får os til at spørge os om, hvorvidt vinen ikke ville kunne opnå fire stjerner drukket på et senere tidspunkt.

Oplysningen på bagetiketten om, at vinen har ligget et år på fad, kan ikke passe, idet vinen kom til Danmark i juli, hvor den var højst 10 måneder gammel.

August 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.