3 stjernerRødvin

Rosso di Montalcino, "Yellow label", La Fornace, 2002, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
125,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rosso di Montalcino kan stilmæssigt være mange ting, alt fra relativt enkle, frugtbetonede vine til - i sjældnere tilfælde - mini-Brunello'er. Rosso'en her, af forhandleren kaldet "yellow label", tilhører den sidste kategori. Der er tale om en special selektion i forhold til samme ejendoms normale Rosso. Vinen har lagret 20 måneder på store slavonske fade.

Vinen er umiddelbart efter åbning streng og tør, bestemt ikke en frugt-charmer, men en alvorlig vin. Duften har et formildende indslag i blomster-/røgelsesagtig retning. Det alvorlige indtryk holder sig hele vejen igennem flasken, men ved luftning åbner den mørke smag sig og vinen begynder at hænge sammen og fremstå harmonisk. Der er kraft på, også på alkoholen: 14 %.

Det sidste glas er udpræget det bedste og antyder en vin med et vist lagringspotentiale, en vin som i virkeligheden aktuelt er helt drikkeklar.

Vi tror dog, at den vil beholde sin alvorlige og lidt tørre fremtoning.

Maj 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.