4 stjernerRødvin

Rosso di Montalcino, Vitanza, 2003, 13% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
149,00 hos WineWaiter (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig og overordentlig smagfuld vin. Fire store stjerner.

Smuk, mørk og tæt farve. Vinen var en smule lukket ved åbning, men den voksede sig rigtig flot i de timer vi havde fornøjelse af den.

Vinen har en perfekt tørhed med en moden og diskret frugtsødme. Tydeligt modne, men ikke overmodne, druer, modenheden er holdt i afslappet stramme tøjler.

Meget fin frugt, rigtig toscansk, rigtig italiensk, passende friskhed. Fadpræget er som et diskret kærtegn, ekstremt smagfuldt. Tanninerne er uhyre forfinede med en fløjlsblød ruhed.

Vinen er drikkeklar nu, men den kan godt lide lidt luft. Den udviklede sig meget positivt i den tid vi havde fornøjelse af den, så vi skyder på, at den vil være en rigtig god oplevelse i de næste par år.

Hvor er det dejligt, at det stadig kan lade sig gøre at få en vin, der hverken er prangende eller larmende, men som derimod stiller sine åbenlyse dyder til skue i relativ stilfærdighed.

En stor nydelse både med og uden mad.

Februar 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.