3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Rosso di Montalcino, Poggiarellino, 2008, 14% (Toscana, Italien) L 1/08

Kvalitet-pris: OK
110,00 hos Brunellovin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Seriøs ung Sangiovese-vin, ganske struktureret for typen.

Vinen har tør og vinøs frugt, der aktuelt udtrykker sig lidt diskret. Harmonisk, på samme tid ganske markant og civiliseret struktur med en god portion tanniner.

Der er fire stjerner fra Preben, der nyder en rigtig Sangiovese-vin, der bider fint på ungdommelig manér, og som både er dejlig med og uden mad. Helle giver tre stjerner, idet den er lovlig tannisk til hendes mund. Og det som jeg oplever som et diskret og lidt tilbageholdt udtryk, oplever hun som en smule kedeligt.

Vinen er jo ung. Og jeg tror, at den vil være spændende at følge over nogen tid; den har i sin genre godt med stof i sig.

April 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.