4 stjernerRødvin

Rosso di Montalcino, Pian dell'Orino, 2018, 13,5% (Toscana, Italien) L 121

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
350,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 390,00 hos Emilie Vin

Vinen er lagret på egetræsfade på 25 hl i 28 måneder.

Flot og ædelt vinøs duft. Smagen er nogen tid om at vågne op, men når det sker, fremstår vinen som stilren, vinøs, elegant og meget harmonisk. Frugtigt velsmagende. Ganske seriøs struktur med velintegrerede tanniner. Meget fin friskhed.

Vinen blev hele tiden bedre, i de timer vi havde fornøjelse af den, så yderligere nogen lagring ville ikke være af vejen.

Vi er niveauet over en "almindelig" Rosso di Montalcino, men vi finder ikke at karakteren, som længden af fadlagringen og prisen kunne antyde, er som en Brunello.

Glas: Zalto bordeaux.

April 2022
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.