5 stjernerNyvurderingRødvin

Rosso di Montalcino, Mastrojanni, 2013, 13,5% (Toscana, Italien) L 15/040

Kvalitet-pris: OK
170,00 hos vinolicious (hedder nu Copenhagen Wine)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det at vinen er nyvurderet handler om, at hvor Helle og jeg i december 2015 gav vinen henholdsvis fire og fem stjerner, så er Helles værdsættelse af vinen nu også på fem stjerner.

Meget vellavet og dejlig Rosso.

Dejlig Sangiovese-duft med syrlige røde bær. Frisk og velsmagende, smagsmæssigt relativt transparent. Meget balanceret, først med tanniner, der forekommer fine; senere bider de mere.

Vinen kombinerer fornemt en fornemmelse af blidhed med en kontanthed i udtrykket, ligesom den på samme tid udviser en vis elegance og en klar robusthed.

Vinen hører smagsmæssigt ikke til de mest buldrende (tak for det), og vi anbefaler at man serverer lyst kød med mildt krydret tilbehør.

Glas: Zalto universal.

Februar 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.