4 stjernerRosévin

Rosé des Tourelles, Château Pichon-Longueville, Bordeaux Rosé, 2004, 13,5% (Bordeaux, Frankrig)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
139,00 i SuperBrugsen, Hørsholm Midtpunkt (vistnok fast "på tilbud" til 99,00)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Nu hvor foråret så småt kan fornemmes, begynder lysten til lettere og lysere mad at melde sig for os. Så vi nuppede årets første rosé, som koster noget mere end vi normalt betaler for rosé. Vinen er fra 2. cru slottet Pichon-Longueville i Pauillac.

Vi var på forhånd lidt spændte på, om vinen så også var bedre end det vi normalt drikker, eller om vi bare har betalt for navnet. Allerede farven antyder, at der er tale om lidt udover det sædvanlige: Fascinerende, funklende, gyldent rødorange farve.

Flot, fyldig og levende frugtig og cremet duft, smag i samme stil, dog mere glat end levende. Lækker og ganske lang. Mild, elegant og med sødme. Kinin ("gin og tonic") aspektet ligger meget diskret i baggrunden.

Mod slutningen af flasken vinder fornemmelsen af høj alkohol (13,5%) og deraf følgende glathed og fedme ind på en og trækker lidt ned fra det ellers flotte helhedsindtryk.

Hver gang vi har set vinen i forretningen, har den kostet 99 kr. Så "normalprisen" forekommer at tjene som baggrund for et "fup-tilbud". De 99 kr. er en OK pris, hvor 139 kr. er noget for dyrt.

April 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.