3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRosévin

Rosé de Diel, Qualitätswein, Diel, 2007, 13% (Nahe, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
99,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lækker men ganske sød rosé med meget høj bællekvalitet.

Smuk lys farve. Fin vinøs og diskret duft. Sødmen i munden overrasker, men den er smukt afbalanceret af fin friskhed. Vinøs, ren og klar vin med fin frugt og en fin lille kinnin-bitterhed.

Smagstypen er ganske anderledes end de sydfranske og italienske rosé-vine, som vi normalt drikker. Sødmen er i høj grad drikbarheds-fremmende, så der skulle selvdisciplin til ikke at tømme størstedelen af flasken, før maden kom på bordet.

Hvis man vil drikke vinen sammen med mad, kræver det, at man i sit madmatch forholder sig til vinens sødme. Det havde vi uforvarende ikke gjort, så her gjorde vinen sig dårligere end de sydfranske og italienske, som vi er vant til, og som vi foretrækker, når det handler om ledsagelse af den middelhavsorienterede mad, som vi typisk gør den i.

Helle holder sig grundet sødmen på de tre stjerner, mens jeg synes det er svært at komme udenom de fire stjerner, dels fordi vinen er af umiskendelig høj kvalitet, dels fordi jeg i høj grad nød den for sig selv. Og vores mad-mismatch skal jo ikke ligge vinen til last. Når det er sagt, er det ikke en ikke stil, jeg fremover vil dyrke.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.