3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRosévin

Rosatello, Vino da tavola, Ruffino, 12,5% (Toscana, Italien) 1 10:11L09093

Kvalitet-pris: OK
59,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg oplever generelt en væsentligt større glæde ved lette, ukomplicerede vine, end Helle gør. Om det så er Beaujolais, Valpolicella eller som her en rigtig sommer-rosé. Det er med til at give en stjerne til forskel i vores vurderinger, hvor Helle altså er på tre, mens jeg siger fire.

Vinen har en frisk og klar lys rød farve, en ligetil og letforståelig hindbær-jordbær-saftet duft og smag, frisk og med en fin mini-sødme, der afvæbner forsvaret. Helt diskret og typisk rosé-kinnin-bitterhed. Dejlig alkohol-let, 12,5%. Harmonisk og charmerende - synes jeg. Helle finder vinen for bolche-smagende, hvilket jeg ikke kan genkende. Så ud over at vi generelt ikke har det ens med de her ligeud-af-landevejen-vine, så oplever vi konkret denne vins duft og smag forskelligt, hvilket også er medvirkende til stjerne-forskellen.

Udpræget til brug denne sommer, når solen forhåbentlig begynder at vise sig fra sin mere gavmilde side.

De tre mønter (som efter 2012 er afløst af nye kvalitet-pris-symboler) tildeles med hiv og sving. Det ser dog ud til at vinen kunne være en af de nye genganger køren-i-ring tilbud fra SuperBest, hvor den i skrivende stund (uge 24) kan fås på tilbud til 3 for 110.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.