2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenSød vin

Rivesaltes, Vin Doux Naturel, NSCR, 1990, 16% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen blev indkøbt på baggrund af en anbefaling på TV2, hvor vinkyper Malene Smidt Hertz anbefalede vinen som det bedste valg til ris a la manden, så det blev julens eksperimentelle indslag, idet vi ikke kendte vinen i forvejen.
Det gik ikke godt, og også når vi ser bort fra det ringe match til juledesserten, så var vores begejstring til at overse: To stjerner fra Helle, som slet ikke brød sig om vinen, tre fra mig.

Vinens farve er hen ad rav. Markant oxideret stil med associationer til ret tør sherry, ganske moderat sødme. Ikke lige vores stil og svær at finde anvendelse for, synes vi.

Som nævnt var vinen et ringe match til ris a la manden; den var for tør, og smagstypen var der heller ikke meget jul over. Vinen var desuden meget lidt "folkelig", hvilket ellers ville have været en ønskelig egenskab til en julemiddag, hvor selskabet jo typisk ikke er sammensat på baggrund af forkærlighed for en bestemt type mere eller mindre sær vin. Men selv i den ganske vinkyndige og -erfarne forsamling, som vi tilbragte julen med, var vinen at betragte som en fiasko. Vi gætter på, at en gennemsnitsvurdering omsat til vores stjernesystem lå på to stjerner med udsving på en stjerne til begge sider.

December 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.