3 stjernerHvidvin

Riesling trocken, von der Fels, Qualitätswein b.A., Keller, 2008, 12,5% (Rheinhessen, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
119,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fysisk og teknisk smuk vin - men med smage, som jeg (Preben der anmelder vinen alene) ikke er så vild med.

Jeg har nu smagt de to mindste vine i den nye årgang fra Keller (den første var Riesling trocken), og en markant duft og smag af hyld er at finde i begge, hvilket anslår helt andre toner end i de to tidligere årgange. Der er også smage af stikkelsbær, halmstøv og asparges. Det er ikke lige mig.

Hvor smagen ikke begejstrer mig, er det bemærkelsesværdigt så fysisk smuk vinen opleves i munden. Stille vibrerende og med en vidunderlig syre og en fin, velafstemt og kalket mineralitet.

Da nærværende Von der Fels er fremstillet af yngre stokke fra Kellers fire Grand Cru marker, og da jeg også fandt hyld og græs i basis Riesling trocken, må jeg gå ud fra, at smage af den type vil være at genfinde hele vejen op i Kellers større vine i denne årgang, som jeg derfor springer over.

August 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.