4 stjernerHvidvin

Riesling trocken, von der Fels, Qualitätswein b.A., Keller, 2012, 12,5% (Rheinhessen, Tyskland)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
139,00 hos Atomwine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg (Preben, der anmelder tysk Riesling alene) har et eller andet med von del Fels. Den har aldrig rigtig ramt mig. Forstået som: Når jeg har smagt en flaske i en given årgang, køber jeg ikke flere. Kellers basis Riesling trocken gør mig simpelt hen gladere. Til en billigere penge. Så den genkøber jeg for det meste en lille portion af. Skal det være lige så sjovt - om end på højere niveau - vil jeg op til producentens mestendels fantastiske Grosses Gewächs, der så selvfølgelig også koster en del mere og er noget mere krævende at have med at gøre.

Nærværende von der Fels er bestemt en dejlig vin. Dejlig, klassisk og ren duft. Også smagen er dejlig, ren og harmonisk. Der er en ganske svag fornemmelse af sødme og en lille mineralsk hale. Blød, mild og fredsommelig syre.

Uanset at de fire stjerner ikke er til at komme udenom, virker vinen lidt kønsløs på mig. Jeg nød vinen, men når jeg altid morer mig mere i selskab med den billigere trocken og de dyrere GG, tror jeg at det må være tid til at tage afsked med von der Fels.

Vinen er smagt over tre dage, hvor den ikke i nævneværdig grad ændrede udtryk.

Glas: Zalto universal.

Maj 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.