Kvalitet-pris: OK
75,00 hos Atomwine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg (Preben der anmelder vinen alene) betragter denne vin som lidt af et fund. I årgang 2006 var den et stor-hit hos mig, så jeg er altid meget spændt, når en ny årgang dukker op. Især ovenpå den - ifølge min smag - ikke så attraktive 2008'er (anmeldt her), var spændingen stor da den nye årgang skulle smages.

2009'eren er virkelig dejlig og forekommer mig at være mere mineralsk end de tidligere årgange, jeg har smagt.

Vinen har en skøn, liflig, helt åben, indbydende og let eksotisk duft.

I munden er vinen sprød og liflig, tør og i begyndelsen med en lille sødme, som forekommer at gå i baggrunden til fordel for den tørre og temmelig mineralske fremtoning. Der er øjeblikke, hvor vinen udviser hvad jeg oplever som en næsten diamant-agtig renhed og præcision.

Vinen er meget lækker, og det ene mundfuld kalder hurtigt på den næste. Det mineralske element kan dog ind imellem give en vel kraftig fornemmelse af bitterhed i eftersmagen, hvilket jeg ikke ved om kan skyldes, at jeg ikke før har smagt Keller's Riesling trocken i så ungt et stadie som her.

Et oplagt bud på "entusiastens husets hvidvin" og helt sikkert en vin, som jeg vil komme til at nyde mere af fremover.

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.