Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerHvidvin

Riesling trocken ("den lille"), Qualitätswein b.A., Wagner Stempel, 2010, 12% (Rheinhessen, Tyskland)

Kvalitet-pris: OK
89,00 hos MIVine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Helt uanset prisniveau er der ganske få vintyper, der giver mig (Preben, der anmelder vinen alene) så stor og umiddelbar drikkeglæde som en druesmagende, ung, ren, frisk, livlig, sprød og læskende tysk Riesling. Nærværende vin fra Wagner Stempel er en eksemplarisk repræsentant for denne oplevelse.

Duften er lækker og frugtig. Vinen er overordentlig velsmagende, liflig og sprød. Syrefriskheden sidder lige hvor den skal. Let mineralitet.

Wagner Stempel har i denne årgang valgt at lade den vin, der normalt tappes på helliters flasker, blive tappet på 3/4 liters flakser. Vi har således at gøre med husets basis-vin. Men faktisk foretrækker jeg denne frem for den 10 kr. dyrere "storebror" (der altid tappes på 3/4 liters flasker) (der er anmeldt her).

Smagstype, grad af friskhed og tyngde/lethed er lige i øjet efter min smag. At ramme plet på denne måde og at glæde i denne grad kan kun give fem stjerner.

De to her omtalte Wagner Stempel vine bærer som sagt samme foretiket. Bagetiketterne er imidlertid forskellige. Nummeret under stregkoden på "den lille" slutter med 388, mens "den store" slutter med 371.

Vinen er smagt og vurderet af Preben alene.

Oktober 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.